Lesley Kara „Kuulujutt“

Kui te haistate kuskil mingit kahtlast kuulujuttu, hoidke end sellest parem nii kaugele kui saate! See lugu näitab, kui hulluksajav ja ootamatute tagajärgedega võib üks kuulujutt olla.

Joanna on oma väikese poja Alfiega kolinud väikelinna Flinstead. Ta elas Londonis, kuid tema pojal tekkisid seal probleemid eakaaslastega ning nii otsustaski Joanna kolida väikelinna, emale lähemale ja ehk oma pojale paremasse õhkkonda. Alfie isa, uuriva ajakirjaniku Michaeliga on Joannal väga head suhted, kui nädalavahetustel võimalik, sõidab Michael ikka nende juurde.

Ühel hommikul räägivad lapsi kooli toonud emad ühest šokeerivast infokillust – nende linnas elavat praegu uue identiteediga kurikuulus kunagine lapsmõrvar Sally McGowan, kes 48 aasta eest tappis noaga 5-aastase poisi. Kes ta on, milline ta on, seda ei tea keegi, sest sellistele isikutele antakse pärast karistuse kandmist uus identiteet ning seda varjatakse hoolikalt.

Joanna ei kavatse kuuldut edasi rääkida. Tõesti ei kavatse. Kuid – üks kogemata juhuslikult pillatud märkus, siis teine ning vallandub kohutav ahel, mille üle Joannal enam kontrolli ei ole. Kogu toimuvat ei saa muidugi kaugeltki ainuisikuliselt Joanna kaela ajada, sest kuulujutt on juba selline ussina salamisi liikuv asi, mis oleks tematagi edasi levinud …

Põnev ja mõtlemapanev lugemine, mis saab täiesti uskumatu lõpplahenduse.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2020

Tõlkinud: Marja Liidja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga