Adrian McKinty „Kett“

13-aastane Kylie istub üksinda bussipeatuses, hängib oma Insta kontol ja ootab bussi. Ta ei märkagi, kuidas mees äkki tema ees seisab.

Tema ema Rachel on parasjagu teel oma arsti juurde, et teada saada viimased uuringutulemused oma rinnavähi olukorra kohta. Ja siis heliseb tema telefon – varjatud number.

Nii algab nende jaoks Kett.

Su laps on röövitud. Et ta ellu jääks, pead sa röövima kellegi teise lapse. Kui sa seda ei tee, siis nad tapavad ta ära. Kui sa politseisse lähed, siis nad tapavad ta ära. Kui sa kunagi sellest kellelegi räägid, siis nad tapavad ta ära.

Rachel saab kõne naiselt, kes röövis tema lapse ja esitab talle nõudmised, mida ta peab tegema. Selleks, et ellu jääks nii Racheli laps kui ka Kylie röövinud naise laps. Rachel ei suuda uskuda, kui kalk ja julm on see naine, kes tema lapse röövis. Milline naine saab midagi sellist teha! Kuni talle jõuab kohale, mida temalt oodatakse, et ta oma armastatud tütre elavalt ja tervelt tagasi saaks … Kett on kohutav süsteem, mis mängib kõige tugevamatel tunnetel – ema armastusel oma lapse vastu. Ja see on uskumatu, mida üks ema hirmust kaotada oma laps teha võib.

Autor annab sõna nii erinevatele ohvritele kui ka Keti tagatoale. Pinev. Lõpp võib-olla läks isiklikult minu jaoks natuke liiga märuliks kätte, aga raamat meeldis!

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Marianne Ots

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga