Värske Rõhk

Värske Rõhk on ajakiri, kus avaldavad oma kirjatöid ja illustratsioone valdavalt noored. Väljaanne on parajalt mitmekülgne, sealt leiab nii luulet, proosat, tõlkekirjandust, intervjuusid erinevate autoritega, kriitikat ja raamatusoovitusi. Igal ilmuval numbril on erinev kujundus, sest kätt saab alati proovida uus illustraator.

Värske Rõhk on juba pikemat aega tegutsenud, ilmudes alates 2005. aastast. Selles on figureerinud palju nüüdseks tuntuks saanud eesti kirjanikke, nagu Diana Leesalu, Paavo Piik, Eda Ahi, Eia Uus, Maarja Pärtna, Andra Teede ja Sveta Grigorjeva. Ajakiri toetab ka noorte jõudmist oma debüüdi avaldamiseni raamatusarjaga ”Värske raamat”, mille raames on oma loomingut avaldanud Jim Ashilevi, Triin Tasuja, Eda Ahi jpt.

Lisaks eesti uuemale kirjandusele saab pilgu heita ka põnevatele noortele välisautoritele, mis hoiab kursis võõrsil kirjandusmaailmas toimuvaga. Eesti keelde tõlgitud luulet või proosaloomingut ilmub igas Värske Rõhu numbris ning tegemist on kvaliteetsete tekstidega, kus on tunda tõlkijate head ilukirjanduslikku taset.

Ajakirjast leiavad kõik loominguhuvilised inimesed omale midagi meelepärast, kas lugemiseks või vaatamiseks, mis tähendab, et vaheldurikkust jätkub selles kaanest kaaneni. Sealjuures paistab väljaanne silma oma hea toimetuskultuuri poolest, sest vigu on pea võimatu märgata.

***

Väljaandja: SA Kultuurileht

Ilmub 4-6 korda aastas

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Siret Remma
Männi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga