Elly Griffiths „Koolmekohad“

Doktor Ruth Galloway on 39-aastaselt uhke kahe kassi omanik ning ametilt arheoloog (lisaks veel kohtuekspert), kellel tavaliselt mööduvad rutiinsed tööpäevad välitöödel või magistrantide seltsis. Ühel päeval vahetult enne loengu alustamist tutvustatakse teda peainspektor Harry Nelsonile, kes ei tulnud mitte sugugi „Väljakaevamiste algprintsiipide“ loengut kuulama. Tõsine peainspektor teatab Ruthile, et politsei on leidnud Saltmarshi raba iidsest ringpühamust lapse luud ning soovib, et oma ala ekspert teeks kindlaks säilmete vanuse. Ruth ei suuda sellisest põnevast pakkumisest keelduda ning nõustub ametijõude aitama. Väljakaevamisel leiab Ruth laibalt rauaaegse võru, kuid laseb kindluse mõttes teha laibale süsinik-14 dateerimise. Samal ajal hakkab peainspektor kahtlema, kas tegemist on tõesti ligi kümme aastat tagasi kadunud 5-aastase tüdruku Lucy Downey säilmetega. Peagi kaob jäljetult teine tüdruk, kõigest 4-aastane laps. Politseisse hakkavad laekuma järjekordselt kahtlased kirjad, mis on segu piiblitsitaatidest, kirjandusest, mütoloogiast ja rituaalsetest ohverdustest. Politseil on raskusi uute juhtlõngade leidmisega: nad ei tea, kas kurjategija on aastatetaguse mõrva matkija või sama isik, kes Lucy Downey röövis. Enne kui Ruth arugi saab, on ta kaasatud juurdlusesse ning saabuvate vihjete lahti mõistatamisega leiab ta end peatselt suures ohus olevat.

„Koolmekohad“ on „Doktor Ruth Galloway juhtum“ sarja esimene raamat, mis on tõlgitud eesti keelde. Kokku on autor avaldanud 13 raamatut.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2020

Tõlkinud: Nele Mikk

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.