Søren Sveistrup „Kastanimunamees“

Minu meelest võiks see krimka küll kandideerida eelmise aasta üheks parimaks! Üle 400 lehekülje ja kogu aeg on põnev, kogu aeg juhtub, kogu aeg toimub!

Väga palju sellest raamatust ära rääkida ei saagi, et lugemiselamust ja põnevust ära ei rikuks …

Ühel kõledal sügishommikul leitakse jõhkralt tapetud noore naise surnukeha, millel puudub käsi. Ja surnukeha juures ripub kastanitest meisterdatud mehike. Asi läheb täiesti segaseks, kui ühelt sellelt kastanimunalt leitakse sõrmejälg – nimelt kuulub see aasta tagasi kadunuks jäänud ja ilmselt tapetud 12-aastasele tüdrukule – uurimine on lõpetatud, sest mõrvar on oma teo üles tunnistanud ja istub trellide taga. Seda, kuhu ta tüdruku laiba mattis, mees ei mäletavat. Toonane lugu oli meedia keskmes, sest kadunud tüdruk Kristine Hartung oli sotsiaalministri Rosa Hartungi tütar.

Kas nende kahe loo vahel on mingi seos?

Ei lähe kaua, kui leitakse veel üks jõhkralt tapetud naine, samuti kastanist mehikesega surnukeha juures ning munal Kristine sõrmejälg. Kuna arvata on, et ega kaks kolmandata ei jää, on asja uurima asunud Naia Thulinil ja Mark Hessil käed-jalad tööd täis. Asi on segane, tihtilugu ummikus ja aeg aina sunnib takka …

Väga haarav! Soovitan lugeda! Thulin ja Hess on ka väga hästi välja mõeldud ja kirjutatud tüübid. Loeks kohe rõõmuga neist veel, kuigi praegu tundub, et autorid neist sarja plaaninud ei ole …

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2019

Tõlkinud: Miira Jürgenson

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.