Gill Sims “Miks emme vannub”

Gill Sims on Briti blogija ja kirjanik, kes sai kiiresti tuntuks oma vanemlusest pajatava blogiga “Peter and Jane”.

Päevikuvormis on kirja pandud ka tema esimene raamat “Miks emme joob” (olemas ka e-raamatukogus ELLU) ja selle järg “Miks emme vannub”.

42-aastane pereema peab seekord üle elama laste kooli suvevaheaja. Lapsed on endiselt naelutatud oma nutitelefonide ja tahvelarvutite külge ning lootus pakkuda neile mõnda hariduslikku ja kasulikku ajaviidet lõpeb suht-koht kaosega.

Õnneks suvevaheaeg lõpeb ja emps leiab oma unelmate töökoha. Kõik peaks olema ju tipp-topp… Aga ei, mida rohkem aeg edasi, seda rohkem mässitakse end uute kohustuste külge, millest varasemalt on kaarega mööda käidud (ehk põhjusega?), tuleb vägikaigast vedada abikaasaga ja tagatipuks on leidnud laste vanaisa endale palju noorema pruudi. Kuidas edasi, mis edasi ning kas näiteks roheline värv näolt maha tuleb (ja mis põhjusega see üldse näkku määriti)? Seda kõike saate juba raamatut lugedes ise teada.

Järjekordsed šokeeritud pilgud teenisin välja siis, kui püüdsin lapsi kokku kutsuda hüüdega: “Noh, te vastikud põrgulised, tulge nüüd!” Ma pole senini kindel, kas šokeeritus tulenes sellest, et kutsusin oma armsaid jõnglasi vastikuteks põrgulisteks, või sellest, et nad kutsumisele päriselt ka reageerisid.

Kui kaua see vaheaeg veel kestab?


Raamat pakub nii mõnelegi lapsevanemale äratundmisrõõmu ning seda läbi omamoodi huumoriprisma.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Elina Adamson

Vaata leidumut e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Helen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.