Tammara Webber “Ridade vahelt lugedes”

Mis saaks olla romantilisem kui lugu noorest ja veel tundmatust näitlejahakatisest, kes saab naispeaosatäitja rolli oma lemmikraamatu järgi tehtavas filmis ning mille meespeaosatäitja rollis on kuulus südametemurdja Reid Alexander. Ainult et … tema armastatud romaani sisu heidetakse filmis peapeale ja üldse tahaks ta pigem teatrit teha! Kui veel sellesse loosse lisada juurde Reidi eks Brooke ning tema sõber Graham, kes Emmasse armub, saabki kokku ühe parajalt segase portsu varatäiskasvanuid ja nende keevaid tundeid.

See on üks täiega mõnus ja kiirelt kulgev lugu, mida vihmasel õhtul kätte võtta ja ühe jutiga läbi lugeda. Saab tunda neid mõnusaid liblikaid kõhus ja autor suudab väga hästi panna tegelastele kaasa elama, lausa nii, et tahaks vahepeal nende peale karjuda. Kui tahad lugeda midagi kerget ning armastust täis, filmimaailma lisandusega, siis see on just sulle! See viimane oli just see, mis minu jaoks raamatule olulist väärtust juurde andis. Mul oli tunne, et piilun kuulsate näitlejate sisemaailma ja näen, mis kulisside taga tegelikult toimub.

Peale armukolmnurkade jagab raamat ka olulisi õppetunde selle kohta, kuidas olla parem inimene ja kuidas olla indiviid. Sõltumata oludest tuleb jääda iseendaks ning kuulata oma südamehäält. Ning kindlasti, kohe kindlasti mitte, ei tohi asju oletada! Rääkimine on suhteprobleemide lahendamise maagiline võti.

***

Ilmunud: Ersen, 2017

Tõlkinud: Kersti Kaljuvee

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna noorteteeninduse peaspetsialist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga