Nikola Scott „Minu ema vari“

Tegemist on autori debüütromaaniga. See on raamat ühe ema saladusest, kaotsiläinud lapsest ja ühest kaunist suvest, mis muutis kõike.

Addie ema on aasta tagasi autoõnnetuses surma saanud. Ema esimesel surma-aastapäeval mälestavad Addie ning tema nooremad õde Venetia ning vend Jas koos isaga seda kurba päeva. Ning siis korraga heliseb uksekell. Ukse taga on naine – Phoebe – kes väidab, et Addie ema Elisabeth Sophie Holloway on tema ema. Ja et tema sünnikuupäev on täpselt sama, mis Addielgi.

Kuidas on see võimalik? Kuidas võis isa, kes on kogu elu Addiet lihtsalt jumaldanud, midagi sellist varjata? Ja miks Phoebe ära anti? Kuidas nad võisid???

Addie ja Phoebe ei saa enne rahu, kui kõik selge. Kuna nende sünnist on juba nelikümmend aastat möödas, on jälgi raske ajada. Nende uurimine viib neid Hartlandi, kuhu nende ema Elizabeth oli saadetud 1958. aasta suveks, mil tema ema oli raskesti haige ja suremas.

40-aasta tagune aeg ei lase end just kergesti lahti harutada. Aeg oli siis hoopis teine, inimesi on keeruline leida ning nimesidki tuvastada tundub kohati võimatu. Kuid Addie ja Phoebe ei anna alla. Nad tahavad tõde.

***

Ilmunud: Varrak, 2017

Tõlkinud: Tiiu Loog

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.