Victoria Connelly “Aia süda”

Sündmuste keskmeks on salapärane ning räämas aed, Morton Hall.

10 kogukonna liiget kohtuvad Mander and Murray Solicitorsi advokaadibüroos. Keegi kutsututest ei tea täpset põhjust, miks just nemad kutse said. Peagi selgub, et Morton Halli on pärandanud kogukonnale Emilia Morton. On ainult üks tingimus – aed tuleb korda teha ühe aasta jooksul.

Lummava ja salapärase aia eest hoolitsemine pakub nii mõnelegi tegelasele võimaluse põgeneda oma elu keerdkäikude eest. Aias tegutsedes jäävad muremõtted eemale. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkab neid huvitama Morton Halli eelnev elu, inimesed ja sündmused. Paraku võib juhtuda, et see kõik äratab ellu möödaniku kurbuse ja nukruse. Minevik hakkab üha rohkem olevikuga põimuma ning seda mõjutama.

Lugejale avanevad järk- järgult aastakümnete tagused sündmused ning inimestevahelised suhted. Samal ajal saab kaasa elada kogukonna liikmetele, keda Morton Hall päev-päevalt liidab. Toetatakse teineteist ning tegutsetakse ühtse eesmärgi nimel, et see lummav aed õitsele lüüa ning veidigi rõõmu tuua.

***

Ilmunud: Ersen, 2019

Tõlkinud: Reelika Haapanen

Vaata leidumust: e-kataloogist ESTER

Karin Pere
Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga