Sylvain Neuvel „Magavad hiiglased“

Rose Franklin kukkus oma 11. sünnipäeval metsas jalgrattaga sõites oru põhjas olevasse auku. Üles ärgates leidis ta end olevat neljakandilises augus, millel olid graveeringud. Kui tema isa ja tuletõrjujad jõudsid tüdrukuni, tegi vaatepilt nad sõnatuks. Rose oli sügavas augus metallist käe peopesas.

Aastaid hiljem on Rose, nüüdseks juba doktorikraadi omandanud füüsik, endiselt huvitatud sellest müsteeriumist. Seitsmeteist aasta eest juhtunu on siiani lahendamata ja maha vaikitud. Kaheksa tundi pärast Rose’i kukkumist auku jõudis artefakti sündmuspaigale kohale sõjavägi. Nad dokumenteerisid kõik materjalid ja eraldasid ala linnaelanike valvsate pilkude eest. Rose luges tugeva tsensuuri läbinud raporteid ning jõudis järeldusele, et ka sõjavägi ei teadnud, millega neil tegemist oli. Artefakt oleks justkui aktiveerunud mingi tundmatu teguri tõttu.

Türgis NATO missioonil osalev stealth-kopter kukub rikke tõttu alla. Piloodid jäävad ellu, kuid avastavad kummalise suure metalltüki kopteri lähedusest. Tegemist on teise metalltükiga, mis eelmisega moodustab kokku hiigelsuure käe. Kas see tähendab, et maailmas on veel teisigi tükke, mis on leidmata? Doktor Rose Franklin, piloot Kara Resnik ja teised hakkavad koostöös salapärase ülekuulajaga lahendama maetud tükkide mõistatust.

Raamat koosneb erinevatest intervjuudest, päeviku sisekannetest ja falidest. Sari “Themise failid” koosneb kokku kolmest raamatust, millest teine – “Ärkavad jumalad” – on sel aastal eesti keelde tõlgitud.

***

Ilmunud: Päikese Kirjastus, 2016

Tõlkinud: Eve Laur

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga