Ruth Ware “Luku taga”

Ruth Ware on populaarne inglise põnevuskirjanik, kellelt on ilmunud mitmeid psühholoogilisi thrillereid, nende seas näiteks “Pimedas, pimedas metsas” (eesti keeles ilmus 2016), “Naine kajutist nr 10” (eesti keeles 2017), “Valetamise mäng” (eesti keeles 2018) ja “Proua Westaway surm” (eesti keeles 2018).

Olles lugenud ka teisi tema raamatuid, tundub mulle, et “Luku taga” on neist koguni kõige tempokam, hoogsam ja põnevam. Vahest ka kõige kõhedusttekitavam. Oli lausa kahju, kui see raamat läbi hakkas saama, sedavõrd nauditavalt voolav ja üha põnevam oli lugemine.

Raamat räägib noorest naisest, kes kirjutab vanglast oma advokaadile, kogu lugu ongi vormistatud justkui kirjana talle. Ta jutustab sellest, kuidas ta saabus jõukasse perre lapsehoidjaks ning kuidas kõik sündmused viisid selleni, et üks lastest lõpuks surma sai. Ja ta rõhutab algusest peale, et tema seda last ei tapnud – ometi just selles teda süüdistatakse.

Raamatu lõpp on samuti väga huvitav ja kindlasti mitte etteaimatav. Kuidas just niisugune lõpp lugejale sobib, see on ilmselt muidugi väga individuaalne. Tuleb arvestada, et nii üht kui teist jäetakse lahtiseks – küllap et lugejad ise saaksid edasi mõtiskleda…

***

Ilmunud: Helios Kirjastus, 2019

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga