Helen Pollard „Väike Prantsuse külalismaja. Tagasitulek“

„Väike Pranstuse külalismaja. Tagasitulek“ on järg raamatule „Väike Prantsuse külalismaja“. Seekord on Emmy naasnud Inglismaalt La Cour des Roses külalismajja, et seal juhatajana tööle asuda. Emmyl on suured lootused nii selle külalismajaga kui ka isikliku eluga. Uued sõbrad, uus ja seekord ehk tõeline armastus ja mõnus idülliline külalismaja.

Alguses veab kõik viltu. Külalismaja külalisteks on üks vingus ja nipsakas klient ning teine, kes kogemata unes kõnnib. Unes kõndimine poleks ju nii hull, kui tüüp seda alasti ei teeks. Lisaks on ta veel reisiblogija ning tema postitus ei tõota just head reklaami. Ühest äpardusest on Rupert ja Emmy üle saanud, kui juba ähvardab järgmine. Ruperti eksnaine Gloria on jätnud ühe suure broneeringu süsteemi üles märkimata. Ja nagu kõigest sellest oleks vähe, otsustab Gloria, et tema tuleb Ruperti juurde tagasi. See lööb sassi Emmy ja Ruperti plaanid ja paraku tekitab segadust ka inimsuhetes.

Kõigist probleemidest hoolimata oli see mõnus lugemine praegusesse aega. Saab rahumeeli mõneks ajaks oma mured ja probleemid unustada. See on ideaalne lugemine näiteks puhkuse ajaks. Siin on mõnusat suvist Prantsuse idülli – päike, sinine taevas, vein ja hea seltskond. See on helge ja suvesoe. Siin raamatus on tegelastel küll tõsised probleemid, aga ka need leiavad oma lahenduse. Kõigele leidub lahendus, kui teed endale selgeks, mis on sinu jaoks oluline. Soovitan lugeda nendel, kes tahavad midagi helget ja sooja lugeda, et põgeneda argimurede eest. Selleks on see just sobiv ajaviiteraamat.

***

Ilmunud: Pegasus, 2019

Tõlkinud: Raili Puskar

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga