Cara Hunter “Pimeduse kütkes”

“Pimeduse kütkes” on teine raamat inspektor Adam Fawley juhtumite sarjast. Esimene osa oli “Nad ei leia sind iial“, mis ilmus eesti keeles samuti 2019. aastal. Raamatud on aga ka täiesti eraldi loetavad, sarja lugemist ei pea tingimata esimesest osast alustama.

Selles raamatus leitakse maja keldrist noor naine ja väike poiss. Olukord tundub kummaline, sest kuidagi ei suudeta välja selgitada, kellega on tegemist ja ei ole selliseid inimesi ka tagaotsitavateks kuulutatud. Naine ei suuda rääkida ja laps on veel liiga väike, et tema midagi oskaks öelda. Maja kuulub ühele eakale ja terviseprobleemidega mehele, kes ei paista naist ja last kunagi näinud olevat – aga on see tõsi? Inspektor Fawley asub asja uurima ja olukord võtab üha kummalisemaid pöördeid. Hakatakse kahtlustama, et juhtunul võib olla seos teise naise kadumisega, mis toimus kaks aastat tagasi. Selgub, et miski ei ole nii, nagu alguses tundus.

Adam Fawley juhtumite lood on täis põnevaid pöördeid – nii “Nad ei leia sind iial” kui ka “Pimeduse kütkes”. Krimiromaani puhul on oluline see, et sündmusi ei oleks võimalik (või vähemalt mitte kuigi lihtne) ette aimata, ja Cara Hunteri raamatutes on see tõesti samahästi kui võimatu. Kogu aeg tuleb välja midagi üllatavat, mis pöörab peapeale kõik, mis lugejale alguses võis tunduda. Sobib hästi neile, kellele meeldivad põnevad psühholoogilised thrillerid, kus hoolega peab tegevust jälgima ja kaasa mõtlema.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2019

Tõlkinud: Bibi Raid

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga