Ann Cleeves „Punased luud“

“Punased luud” on 3. osa  krimiromaanide sarjast “Shetland”, kus uurimist viib läbi Jimmy Perez. Seekord saab sündmustik alguse, kui Whalsay nimelisel väikesaarel leitakse arheoloogiliste kaevamiste käigus inimluud. Nende vanuse määramisega läheb aega ning varsti leitakse surnult talu perenaine, mille lähedal väljakaevamisi tehti. Taaskord asub Jimmy Perez uurima mõrvajuhtumit, mis ei jää aga viimaseks.

Eelmises raamatus “Valged ööd” oli oluliseks elemendiks valged ja lühikesed ööd, käesolevas aga mattub Whalsay saar tihedasse udusse. Olukord, kus geograafiliselt on kohati raske orienteeruda, hakkab nii Perezile kui lugejale meenutama kohalike omavahelisi suhteid ning mitme põlvkonna vältel kestnud viha ja kadedust. Lahendus on taaskord lugejale ootamatu, selles mängivad oma rolli ka maapõuest leitud vanad luud. Sarja lugejale tuttavaks saanud Jimmy Perezi elus toimub ka nii mõndagi, mis pakub mõnusat vaheldust mõrva lahendamisele.

“Shetlandi” sarja esimene osa on “Ronkmust” (olemas ka e-raamatukogus ELLU) ning teine osa “Valged ööd” (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Lisaks on raamatusarja ainetel tehtud ka telesari “Shetland”.

***

Ilmunud: Varrak 2018

Tõlkinud: Riina Jesmin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga