Aleksei Beljakov „Alla Pugatšova elu ja imelised seiklused“

Juba eessõna on paljutähenduslik:

„Tema kohta on öeldud juba väga palju. Palju on olnud valet. Mina püüdsin kirjutada ausa raamatu, ilustamata. Põhiline eesmärk oli selgitada, miks just tema. Miks on Pugatšova olnud nii palju aastaid kõige tuntum naine hiiglaslikul territooriumil, mida kunagi nimetati Nõukogude Liiduks? NSV Liitu pole ammuilma.

Aga Pugatšova on.”

Tegemist on klassikaliselt biograafilise raamatuga. Huvitavalt kirjutatud, eriti põnev neile inimestele, kes elasid nõukogude ajal ning kellel on lihtsam aru saada, et niimoodi kunagi päriselt elatigi ja tehti muusikat. Nooremale generatsioonile võiks olla pigem õpetlik lugemine, sest tänapäeval on võimalusi oma andekust välja näidata kordades kergem.

Alla Pugatšova näol on tegemist sündinud liidrina, mis sest, et on punapea ja esihammaste vahel on vahe. Lisaks sellele on ta veidi jultunud ja ägeda loomuga. Ta on ekstravertne nii välimuse, moe kui muu elulaadi osas.

Muusikakoolis kuhu ta peale 8. klassi lõpetamist dirigeerimist õppima asus, kirjeldatakse teda kui „mitte kenakest” kuigi ta juuksed olid lummavalt pahmakad ja riietus väljakutsuv. Tema väga nappidel seelikutel oli seletatav põhjus – tal olid siredad sääred (mille üle ta ise loomulikult väga uhke ka oli).

Kohalik primadonna oli juba siis sündinud, sealt edasi kasvades sai tast 1/6 planeedi superstaar.

Päris tore oli teada saada, mismoodi arenes tema karjäär, kuidas tast sai kuulus laulja. Alla esimene osalemine kontsertturneel oli üsna õnnetu. Ja kaugel polnud see hetk, mil tema karjäär olekski lõppenud. Aga ometi pandi teda tähele. Ja pandi tähele nii, et ta kutsuti stuudiosse salvestama laulu „Robot”, mis kõlas raadio eetris populaarses saates „Tere hommikust!”. Lugu sai väga populaarseks.

Ja ülejäänud on kõik juba ajalugu 🙂

Milles seisneb Alla fenomen? Julgus erineda teistest ja jääda oma seisukohtadele kindlaks.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Erle Nõmm

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Rena Jaanhold
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga