Alex North „Sosinamees“

Tom Kennedy otsustab pärast naise surma koos poja Jake´iga alustada puhtalt lehelt ning kolida uude kohta. Nende koduks saab Featherbanks, esmapilgul rahulik, peresõbralik kant. Linnakesel aga on sünge minevik ning tundub, et see tuleb uuesti kummitama. 20 aastat tagasi tappis kohalik mees 5 last. Tapjat hüüti Sosinameheks, sest ta meelitas lapsi akna taga sosistades. Mõrvar tabati, mitmed küsimused jäid siiski vastuseta ning nüüd kaob taas üks laps. Traagilist kadumist üritavad lahendada noor inspektor Amanda Beck koos Sosinamehe tabanud Pete Willisega. Willist painavad endiselt Sosinamehe kuriteod. Tom Kennedy avastab, et tema uus kodu on vanade sündmustega seotud, lisaks hakkab Jake kummaliselt käituma, mistõttu isa hakkab tema pärast hirmu tundma.

Romaan keerleb mitut põlvkonda hõlmava sünge loo ümber. Lugu liigub Tom Kennedy ja Amanda Becki silme läbi tänapäevas ning Pete Willise kaudu annab autor edasi minevikus toimunud episoode. Romaanis on mitmeid ootamatuid elemente. Kuidas teadis Jake Featherbanksi laste seas levivast Sosinamehe eest hoiatavast luuletusest. Kellega ta omaette olles räägib? Ja kes on nüüd kurjategija?

Põnev krimiromaan, kus peamist kahtlusalust ei arva ära enne lõppu. Positiivne on ka see, et kõik esmapilgul üleloomulikult õudsed sündmused saavad loogilise seletuse. Lõpp on ühelt poolt kurb, aga samas Tom Kennedyle lootustandev. Elu läheb Featherbanksis edasi. Isiklikult ootasin veel süngemat romaani, aga sellest hoolimata soovitan lugeda põnevike sõpradel.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Marge Paal

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga