Elizabeth Macneal “Nukuvabrik”

Raamatu tegevus toimub 1850. aasta Londonis ning peategelaseks on noor naine Iris, kelle unistuseks on saada kunstnikuks. Kohtumine kunstnik Louisega annab talle võimaluse oma unelmat ellu viia, sest noormees soostub talle maalimist õpetama. Samal ajal ei aima neiu aga, et juhuslik kohtumine teise mehe, kinnisideede küüsis vaevleva topisetegija Silasega võib peagi kõigile ta unistustele ja isegi elule kriipsu peale tõmmata.

“Nukuvabrik” on kõhe, haarav ning sünge olustikuga põnevusromaan. Huvitav ja nukker on lugeda vaeste inimeste elust-olust 19. sajandi Londonis. Natuke sarnaneb see John Fowlesi romaaniga “Liblikapüüdja”, kuid pakub rohkem karaktereid, tegevusliine ja olustikukirjeldusi. Raamatu algus on veidi aeglane, kuid siis läheb lugu järjest põnevamaks ja raske on seda käest panna.

Elizabeth Macneal on sündinud Šotimaal Edinburghis ning ta elab praegu Londonis. “Nukuvabrik” on tema debüütromaan ning selle tõlkeõigused müüdi juba enne ilmumist 30 keelde. Seda romaani peetakse Suurbritannias üheks 2019. aasta silmapaistvamaks raamatuks.

***

Ilmunud: Pegasus, 2019

Tõlkinud: Marge Paal

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga