Nicola May „Väike nurgapood“

Orvuna kasvanud Rosa Larkini elu Londonis on küllaltki keeruline. Ühel päeval teavitatakse teda üllatuslikust pärandist – väikesest nurgapoest Devoni mereäärses külakeses nimega Cockleberry Bay. Rosa võtab oma koera nimega Kuum ning asub teele, et uurida enda uut omandit. Eriti kummaline on kogu situatsiooni juures tõik, et poodi ei tohi maha müüa, vaid peab edasi andma inimesele, kes seda tõeliselt väärib.

Londoniga võrreldes on Cockleberry Bay väike vaikne külakene, kus see-eest kuulujutud levivad kiirelt. Ometigi pole nii kerge teada saada, miks just Rosa selle poe päris. Ühel päeval aga leiab ta vastused kõrgelt vana riidekapi pealt. Rosale valmistavad hingesegadust salapärane, kuid kena torumees, kohalik ajakirjanik ja Londonist külla tulev parim sõber. Ja kui sellest veel vähe, ta segatakse ka kohalikku salapäraselt toimunud liiklusõnnetusse, saab endale ootamatu majanaabri ning sobitab sõprust erakliku Maryga. 

Lugu on kerge lugemine, sisaldab nii sooja sõprust, riukliku reetlikust kui ka romantikat koos südame purunemisega. Väga oluline koht on selles raamatus koertel. Aga ka üksindustundel. “Väike nurgapood” peaks sobima lugemiseks kõigile, kellele meeldib “Väike Prantsuse külalismaja” ja selle järjed. Ainus miinus ehk võrreldes selle sarjaga on, et “Väikese nurgapoe” tegevus toimub Inglise ranniku äärses külas, kus ilm pole nii päikeseline. Igati sobilik ja mõnus suvelugemine, mis kaasa võtta puhkusele.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Raili Puskar

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga