Linnea Dunne “Lagom: rootslaste elu tasakaalu kunst”

Mõnusalt kirjutatud raamat rootslaste olemusest. Põhiliselt on selgitatud, mida tähendab lagom´lik eluviis. Lagom on rootsikeelne sõna, mis tähendab piisavalt, mõõdukalt, parasjagu. Just sellest lähtub suuresti ühe keskmise rootslase olemus. Raamatus on juttu, kuidas rootslased hoiavad tasakaalus oma töö- ja eraelu, kuidas suhtuvad puhkamisse, milline on lagom-söömine. Samuti saame lugeda, kuidas lagom mõjutab rootslaste suhtlemist sõprade ja naabritega ning missugune on Rootsis valdav suhtumine keskkonnateemadesse. Ja miks üldse võiks lagom olla inimese elustiili osaks, mida see annab?

Raamatust saab palju uut ja huvitavat teada rootslaste kohta. Nende elu on hämmastavalt hästi tasakaalus ja paljudes õnnelikkuse edetabelites on nad ikka esikümnes sees. Palju asju on sellised, mis inspireerivad ja tekitavad tahtmise omalgi see ära proovida. Näiteks soovitused kodukujunduse ja vabas õhus treenimise osas, samuti on raamatus isegi päris huvitavaid toiduretsepte!

Linnea Dunne on Rootsis sündinud ja kasvanud autor, kes nüüd elab oma perega Iirimaal. Ta teeb kaastööd mitmetele ajakirjadele ja ajalehtedele ning on toimetaja Skandinaavia elustiili ajakirjas Scan Magazine.

***

Ilmunud: Varrak, 2017

Tõlkinud: Kaja Riikoja, Piret Frey, Aldo Randmaa

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga