Laura Marshall “Sõbrakutse”

Louise Williams on üksikema, kes kasvatab väikest poega. Ühel päeval, kui tema poeg on parajasti isa juures, saab ta kaks kutset. Ühes neist kutsutakse teda kooli kokkutulekule, teine aga on Facebooki sõbraks lisamise kutse. Kõik oleks ju kena, kui see sõbrakutse poleks mitte endiselt koolikaaslaselt Maria Westonilt – kes suri juba nende kooliajal. Louise on šoki äärel ning hakkab meenutama, mis toona siis ikkagi juhtus. Edasi vahelduvad peatükid aastate 2016 ja 1989 vahel. Louise pole suutnud unustada seda, mis aastate eest juhtus ning kummaline sõbrakutse kisub kõik jälle valusalt päevavalgele.

Teos on väga tempokas, sellist tunnet ei tekkinud lugedes kordagi, et oleks igav või tahaks pooleli jätta. Raamat on ka väga eluline, sest koolikiusamist on alati olnud ja on kahjuks ka tänapäeval. Mida rohkem kirjutatakse sellest, milliseid tagajärgi see endaga kaasa võib tuua, seda parem. Kuigi see pole noorteromaan, sobib see just teemavaliku tõttu hästi lugemiseks ka keskkooliealistele.

“Sõbrakutse” on inglise kirjaniku Laura Marshalli esimene romaan. 2016. aastal sai  „Sõbrakutse“ teise koha Bath Novel Awardi võistlusel. Romaan valiti välja ka Lucy Cavendish Fiction Prize’i nominentide sekka. Praeguseks on romaani Suurbritannias müüdud üle 350 000 eksemplari, lisaks on seda müüdud ka enam kui kahekümnes riigis üle kogu maailma, sealhulgas USAs, Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hollandis.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2018

Tõlkinud: Krista Kallis

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga