Heli Künnapas “Rikaste inimeste 30 harjumust, ehk, Mida peaksime rikastelt õppima, et saada rikkaks?: lühike käsiraamat”

Kirjanik Heli Künnapas on teinud lühikokkuvõtte aastate jooksul loetud rahatarkuse raamatutest ja vormistanud selle loeteluna kolmekümnest kõige olulisemast harjumusest, mis on abiks teel finantsiliselt lihtsama elu poole. Iga peatüki lõppu on autor lisanud kommentaari sellest, kuidas tal endal konkreetse harjumusega lood on, mille juurutamine on läinud lihtsalt ja mis nõuab pisut rohkem pingutamist. Seda on väga huvitav lugeda.

Kolmkümmend harjumust ongi jagatud kolmekümneks lühikeseks peatükiks, mille iga pealkiri juba ütleb nii mõndagi. Näiteks: “Rikkad teevad otsuseid julgusest, mitte hirmust”, “Rikkad loovad endale alati mitu sissetulekuallikat”, “Rikkad ohverdavad osa praegusest mugavusest tuleviku nimel”.

Heli Künnapas tõdeb raamatu eessõnas siiski olulisimat: “Harjumustega on see keeruline asi, et neid peab praktiseerima. Ainult selle lühikese käsiraamatu läbilugemisest rikkaks saamiseks ei piisa, vaid pead tõesti otsustama, et soovid oma elu muuta ning edasi liikuda.” (lk 6)

Raamatu suureks plussiks ongi just see kokkuvõtlik vorm – raamat on lühike ja õhuke, samas on ära öeldud kõik vajalik, sest tõepoolest: ilmselt on sellised harjumused just kõige aluseks. Tasub kindlasti lugeda ja tarkused kõrva taha panna.

***

Ilmunud: Heli Kirjastus, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga