Riley Sager „Minu viimane vale“

Emma Davis saab lõpuks minna Ööbikuoru laagrisse. Ta satub elama ühte majakesse endast mitu aastat vanemate tüdrukutega – Vivian, Natalie ja Allison. Emma imetleb ja kadestab Viviani ning üritab olla temasugune. Nende lemmik mänguks saab “Kaks tõde ja üks vale”. Kogu sõprus ning laagri idüll saab ootamatu lõpu, kui Emma ühel ööl ärgates näeb, kuidas teised tüdrukud majakesest lahkuvad ning neid ei nähta enam kunagi. Laager suletakse ning paljud küsimused ei saa vastuseid.

15 aastat hiljem kummitab kunstnikuks saanud Emmat endiselt laagris juhtunu. Ootamatult selgub, et Ööbikulaagri omanik soovib selle uuesti avada ning kutsub naise sinna kunstiõpetajaks. Emma otsustab minna ning saada teada, mis juhtus kõik need aastad tagasi. Ta peab seisma silmitsi nii enda kui ka teiste valedega.

Tegemist on krimiromaaniga, mis tasapisi kerib pinget üles, liikudes oleviku ja minevikusündmuste vahel. Autor mängib osavalt erinevate motiivide ja teooriatega. Süüdlasteks pakutakse erinevaid tegelasi ning põhjuseid. Tegelikud vastused selguvad viimastel lehekülgedel, kus pinge on täielikult üles kruvitud. Lõpust ei puudu ka ootamatu puänt. 

Põnev, sünge ja kiirelt loetav kriminull, ideaalne puhkepäeva kaaslane.

***

Ilmunud: Rahva Raamat 2020

Tõlkinud: Eve Laur

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga