Roz Nay “Meie väike saladus”

Noor naine Angela Petitjean istub politseis ülekuulamisruumis. Kahtlustatakse, et ta on seotud oma kunagise poiss-sõbra naise Saskia kadumisega. Uurija Novak on veendunud, et midagi Angela teab, kuigi naine ise kinnitab, et tal pole aimugi, kuhu Saskia on kadunud või mis temaga juhtus. Nii hakkab ta jutustama oma lugu, mis saab alguse kümne aasta taguste sündmustega. Raamat ongi Angela jutustus sellest, mida ta teab, mis siis tegelikult juhtus ja mis selleni viis. Saame teada tema lapsepõlvest ja teismeliseeast ning olude sunnil tekkinud armukolmnurgast, mis viib saatusliku lõpuni.

Raamat on vastupandamatult põnev ja ladusalt kirja pandud, see lausa voolab ja on nauditav lugeda. Kogu aeg peab mõtlema, kas Angela räägib ikka tõtt? Millised osad tema loost on tõesed, millised väärad või tema kujutluse poolt moonutatud? Nii tema kui teised tegelased on huvitavad ja nende käitumise üle jagub mõtisklemist ka veel hulgaks ajaks pärast raamatu lõpetamist.

Roz Nay on Inglismaal sündinud autor, kes tänaseks elab oma abikaasa ja kahe lapsega Kanadas. “Meie väike saladus” on tema debüütromaan.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2019

Tõlkinud: Sille Eero

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga