Colleen Oakley „Puudutuse kaugusel“

Jubileel avastati lapsepõlves harukordne terviseseisund – allergia teiste inimeste naharakkude vastu. See tähendab, et inimesed ei tohi teda puudutada. Traumaatilised sündmused koolis põhjustavad Jubilees tungiva soovi püsida kodus. Turvaliste koduseinte vahel saab ta elada mitu aastat – kuni muudatused elus sunnivad naise sealt väljuma ning tööl käima. Temast saab raamatukoguhoidja, kes kannab kogu aeg kindaid, pelgab inimesi ja sõidab tööle kuuris vedelenud jalgrattaga.

Ühel päeval satub aga raamatukogusse Eric koos oma kasupoja Ajaga. Ta on lahutatud mees, kellel probleeme nii kasulapse kui bioloogilise tütrega. Kaks segaduses ja haiget saanud hinge kohtuvad. Ootamatult tunnevad nad teineteise poole tõmmet, kuid kas see toob ka neile õnne?

“Puudutuse kaugusel” on omanäoline armastusromaan, mis räägib igatsusest olla kellelegi oluline, hirmude ületamisest ning sõprade olulisusest meie elus. Teoses kirjeldatakse humoorikalt raamatukoguhoidjate tööd, lisaks mainitakse ka erinevaid kirjandusteoseid. Raamatu lõpus rõhutab autor, et tegelikult sellist allergiat pole olemas, kuid rasked toiduallergiad võivad olla sama kammitsevad ning hirmu tekitavad kui Jubilee oma. Seega paneb romaan mõtlema ka allergiate üle, aidates ehk natuke paremini mõista nende käes põdejaid. 

Parim võimalik lugemine, kus on ühendatud romantika, kirjanduse armastamine ning lootus paremaks tulevikuks. 

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2020

Tõlkinud: Kristina Uluots

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga