Inga Torim “Mütsi loomine”

Inga Torimi esimene mütsiraamat „Mütsid Ilukuduja vardalt“ ilmus 2014. aastal. Tema teises mütsiraamatus „Mütsi loomine“ on 27 loodusest inspireeritud kootud mütsi. Lisaks moodustab mõni müts komplekti kootud salli või kaelusega.

Raamat sisaldab kudumiseks selgeid ja arusaadavaid juhiseid ning skeeme koos suurepäraste piltidega igast mütsist. Raamatus on imeilusad loodusfotod. Nagu eespool mainitud, ammutab autor inspiratsiooni loodusest, aastaaegade vahetumisest, looduse värvidest. Kõik see on pandud mütsidesse.  Mütsidega modellid on samuti pildistatud looduses.

Kui sobiv müts on kudumiseks välja valitud, teeb materjali valiku eriti hõlpsaks see, et autor on ära toonud iga kudumi jaoks täpsed materjali andmed: lõnga tootja, lõnga koostise, värvikoodi ja mütsi jaoks vajamineva lõnga koguse.

Raamatust leiab:

  • Eesti kliimale sobivad mütsid igaks aastaajaks;
  • erinevad koekirjad: patent, pitsiline koekiri, palmikud jm;
  • stiilsed ja moodsad mütsid nii naistele kui meestele.

Kõik mütsid on kootud ringvarrastel. Mütsidel on eraldi külge kootud serv. See hea nipp võimaldab mütsi suurust kandja järgi vajadusel kahandamisega parajaks timmida. 

Mina kudusin selle raamatu järgi kaks paksemat sügis-talvist mütsi ja plaanin kindlasti veel kududa. Vasakul müts „Mare“, paremal müts „Helle“. Kandja soovil ei ole eraldi kootud mütsi äärt tagasi keeratud, nagu autor soovitab. Mõlemad mütsid on sellised suurema disainiga – hea võimalus vajaduse korral pikad juuksed mütsi alla sättida.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2019

Fotod: Inge Loore Jaanson

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Iivi Oskar

Pelguranna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga