Louise Candlish “Need naabrid”

Idülliline Londoni eeslinna tänav Lowland Way, kus naabrid üksteist tunnevad. Selle tänava uhkuseks on pühapäeviti toimuv traditsioon, kus sõiduteel on keelatud autoliiklus, et lastel oleks koht, kus mängida. Elupaik on mõnus ja naabrid naudivad rahulikku naabruskonda. Elu Lowland Wayl on perfektne, kuni tänavale kolib elama Darren Booth.

Darren Booth ja ta elukaaslane Jodie on pärit Loughborough Estate’i rajoonist, mis on kurikuulus kõrge kuritegevuse poolest. Darren Booth on hoopis teisest puust kui ülejäänud Lowland Way elanikud. Ta sattus sinna elama vaid seetõttu, et kadunud pool-tädi pärandas talle seal oma maja.

Peatselt muutub sellel tänaval kõigi elu, sest Boothi jaoks ei kehti viisakusreeglid ega teineteisega arvestamine. Tema majaesine muutub autoromulaks ja niigi ahta parkimisvõimalusega Lowland Way tänav muutub Boothi autoparkla laienduseks. Boothi õu on täis lammutusprahti, mis korralike tänavaelanike silma riivab. Samuti teeb kohalikele elanikele tuska Boothi majas pidevalt kostuv vali muusika. Eriti raske on seda taluda kõrvalmaja naabritel, kelle peres kasvab kuuekuune laps. Uustulnuka saabumine pöörab rahuliku naabruskonna elu pea peale.

Kõigil naabritel on temaga probleemid. Loo arenedes saab selgeks ka see, et esmapilgul idüllilises naabruskonnas ei ole kõik nii kaunis kui  esmapilgul tundub. Põrguliku naabri tulekuga tõusevad esile ka varasemalt ignoreeritud omavahelised pinged.

Raamatu süžee on väga kavalalt kirjutatud, see haarab endaga kaasa kohe esimesest peatükist. Juba alguses saab lugejale selgeks, et juhtunud on midagi kriminaalset. Peatükkide algustes on tunnistajatelt võetud ütluste ärakirjad, kuid need ei reeda kohe saabuvat sündmust. Mis juhtus uue naabriga ja kes oli sündmuse põhjustaja? Vastuse leiab üllatavate keerdkäikudega loost.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Ülla Jürviste

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Juta Kiisk

Tallinna Keskraamatukogu praktikant

1 thought on “Louise Candlish “Need naabrid”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga