Wendy Walker “Kui Emma kadus”

Tegemist on psühholoogilise põnevikuga, mis pakub nii pinget kui ootamatuid pöördeid.

Ühel õhtul kaovad kaks õde – 15-aastane Cass ja 17-aastane Emma. Kolm aastat hiljem aga saabub noorem õde Cass ootamatult koju. Ta jutustab uskumatu loo: nad põgenesid ära, kuna Emma ootas last ning et üks pealtnäha sõbralik abielupaar viis nad enda juurde ja lubas lapse eest hoolitsemisel aidata. Cassi jutu järgi sünnitas Emma saarel, kuid nood mees ja naine võtsid temalt lapse ära ning ei lasknud kummalgi tüdrukul enam lahkuda. Lõpuks õnnestus Cassil siiski põgeneda, kuid ta kinnitab, et Emma ja laps on endiselt saarel vangistuses.

Tüdrukute juhtum ei anna kohtuekspertiisi psühholoog Abbyle sugugi rahu ning talle näib, et Cassi jutus on palju vasturääkivusi. Tasapisi hakkab päevavalgele tulema mitmeid kummalisi asju ning saab selgeks, mis siis tegelikult juhtus.

Raamat on põnev algusest peale, kuigi kulgeb pigem rahulikumas tempos. Raamatu viimases osas toimub loos mitmeid olulisi pöördeid ja kui esialgu tundub, et tõde on väga kurb, siis päris lõpus jääb siiski peale positiivne ja lootusrikas toon.

Selle raamatu puhul tasub ka teada, et see põnevik ei ole väga vägivaldne ega verine, pinge ongi rohkem psühholoogiline. Põhjalikult ja huvitavalt on kajastatud keerulisi suhteid tüdrukute perekonnas.

***

Ilmunud: Petrone Print, 2020

Tõlkinud: Aet Karolin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga