Camilla Läckberg “Kuldne puur”

Camilla Läckberg on üks Rootsi populaarsemaid krimiautoreid, kes on ennekõike tuntud oma „Fjällbacka“ sarja poolest. Nimetatud sarja kuulub kümme raamatut ja neist üheksa on ka eesti keelde tõlgitud. Väga põnev oli lugeda samalt autorilt teost “Kuldne puur”, mis kuulub hoopis uude sarja nimega „Faye kättemaks“.

Lugu räägib naisest nimega Faye, kes on abielus rikka mehe Jackiga. Neil on ka kena väike tütar Julienne ja üleüldse tundub elu olevat lihtne ja kaunis. Tegelikult painab Faye’d tema keeruline minevik ning ka suhted abikaasaga pole sugugi head. Kui ühel hetkel mees ta teise naise pärast maha jätab, laguneb Faye jaoks terve elu koost. Omal ajal aitas ta mehel firma üles ehitada ja loobus tema nimel õpingutest ülikoolis, nüüd aga on abikaasa ta kõigest ilma jätnud. Faye ei kavatse asja niisama jätta. Ta otsustab, tulgu mis tuleb, iseseisvalt jalule tõusta ning veelgi enam – reeturliku mehe hävitada. Romaani põhiline teema ongi kättemaks ja kuidas Faye seda täpsemalt teha plaanib.

„Fjällbacka“ sarja lugejad teavad hästi, et Läckberg on ikka osanud luua põnevaid tegelaskujusid ning ta suudab suurepäraselt ülal hoida pinget. Seda teeb ta ka „Kuldses puuris“. Lugu on kohati küll väga dramaatiline ja võib-olla mõnes kohas ülemäära värvikas, kuid lugeda on põnev ja jääme huviga ootama sarja järgmist osa.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Aive Lauriste

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga