Ryder Carroll “Märgipäeviku meetod”

Ryder Carroll on New Yorgis elav digitoodete disainer ja omalaadse märgipäeviku meetodi (bullet journal method) looja. Just sellest märgipäevikust ja niisuguse planeerimismeetodi kasutamisest räägibki tema kirjutatud raamat.

Põhimõtteliselt on bullet journal’i ehk märgipäeviku puhul tegemist iseloodud kalendermärkmikuga, kus saab põhjalikult kajastada enda tegemisi päevade, nädalate, kuude ja aastate lõikes. Kuigi autor ise tegeleb erinevate digilahendustega, soovitab ta just nimelt tavalist märkmikku ja käsitsi kirjutamist – seda põhjusel, et nutimaailmas viibimist on meie praeguses maailmas niigi palju ja käsitsi märkmiku täitmine annab võimaluse sellest veidikeseks eemale pääseda ja hoopis millelegi muule keskenduda.

Raamatus on põhjalikult välja toodud, miks on enda tegevustel silma peal hoidmine ja nende pidev kajastamine hea, kuidas see aitab oma elu paremini organiseerida ja eesmärke saavutada. Juttu tuleb sellest, kuidas on mõttekam sündmusi ja tegevusi üles märkida; mismoodi luua endale toimivat süsteemi; kuidas ennast motiveerida; kuidas minna edasi järgmise märkmiku juurde, kui eelmine täis on saanud… Väga palju on praktilisi näpunäiteid ja pilte sellest, kuidas miski võiks paremini toimida.

Tegemist on inspireeriva raamatuga, mis võib kindlasti olla huvitav neile, kellele meeldib asju märkmikutesse kirja panna ja kes sooviksid olla paremini organiseeritud.

***

Ilmunud: Varrak, 2020

Tõlkinud: Aldo Randmaa

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga