W. Bruce Cameron “Koera elu mõte”

Ülimalt südamlik ja kohati ka päris kurb lugu elust läbi koera silmade, kus asume koos koeraga rännakule läbi tema mitmete elude. Iga kord, kui üks elu mingil põhjusel otsa saab, sünnib ta uuesti ning asub taas otsima enda eesmärki, enda elu mõtet. Koer hakkab enda eesmärki tasapisi tunnetama siis, kui tema omanikuks saab kaheksa-aastane Ethan, kes paneb talle nimeks Bailey. Bailey teeks kõik selleks, et poissi kaitsta, ja tahab teda armastada terve oma elu. Kahjuks ei ole ka armastatud ja hoitud koera elu igavene ja hüvastijätud on siis veel raskemad. Kuid Bailey kogeb ja õpib oma elatud elude jooksul nii mõndagi – eelkõige seda, mis on armastus ja mis on ühe koera elu mõte.

Kuigi raamat on kirjutatud läbi koera silmade ja tema omanikuks on väike poiss, pole kindlasti tegemist lasteraamatuga. Lugu on armas ja südamlik, kuid käsitletavad teemad on muuhulgas ka tõsised ja nukrad, mitmel korral puutume kokku koera surmaga. Kindlasti meeldib raamat neile, kes armastavad koeri.

Samalt autorilt ja samas sarjas on ilmunud veel ka “Koera teekond” (2017 ja 2019), “Koera kodutee” (2019) ja “Koera lubadus” (2019). Nende raamatute järgi on lavastatud ka mitu südamlikku filmi.

***

Ilmunud: Pegasus, 2017

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga