John Grogan “Marley ja mina”

“Marley ja mina” on siiras ja südamlik autobiograafiline raamat, kus autor kirjutab oma noorusest, pereloomisest ning eelkõige oma põikpäisest ja üleannetust koerast nimega Marley.

Raamatu tegevus algab 1991. aastal, kui John ja tema naine Jenny on abielus olnud alles viisteist kuud. Nad plaanivad peagi lapsi saada, kuid mõtlevad, et kõigepealt oleks hea harjutada vastutust koeraga. Nii saabub nende perre labradorikutsikas Marley. Marley on risti vastupidine Johni kujutlusele sellest, missugune üks koer peaks olema. Nimelt oli tal lapsepõlves tõeliselt väärikas ja hästikäituv koer ning noormehel on sestpeale püsinud illusioon, et koerad ongi niisugused. Marley raputab tema maailmapilti tõsiselt, sest ta on hüperaktiivne, lõhub ja lammutab ning ei allu mingile koolitamisele. Aastate jooksul tuleb ette palju raskeid, aga samavõrd ka rõõmsaid ja õnnelikke hetki ning perekond kiindub Marley’sse üha enam. Ütleb ka raamatu alapealkiri: “Elu ja armastus maailma kõige pöörasema koera seltsis”. Nii see ongi, vaatamata koera “hullusele” hakkavad nad teda väga armastama ning John, Jenny ja nende lapsed ei kujuta oma elu temata ettegi.

Raamatus leidub mitmeid fotosid Marleyst. 2008. aastal linastus ka samanimeline film, mille peaosades olid Owen Wilson ja Jennifer Aniston.

***

Ilmunud: Varrak, 2009

Tõlkinud: Faina Laksberg

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga