Kajsa Ingemarsson “Kõik sai alguse veest”

Rootsi autori Kajsa Ingemarssoni romaan “Kõik sai alguse veest” on mahukas teos – 544 lk! Siiski – kuna tegemist on mõnusalt lihtsa, ladusa ja voolava tekstiga, edeneb selle lugemine kiiresti. Sobib hästi kergeks ajaviiteks, kui ei soovi midagi sellist, mis nõuaks suurt süvenemist.

Raamatu peategelane on rootsi menukirjanik Stella Friberg, kes kirjutab populaarset krimisarja. Tema sarja peategelane on noor naisdetektiiv, kes tegutseb 19. sajandil ning on kuritegude lahendamise kõrvalt parajalt kimpus ka oma armueluga. Stella ise on edukas vallaline naine, kes elab üksi ja plaanib alustada oma sarja kümnenda ning ühtlasi viimase raamatu kirjutamist. Kirjastus ootab väga infot raamatu kohta ja ühtlasi soovib panna paika käsikirja valmimise tähtaja, kuid Stellal on selle alustamisega tõsiseid raskusi. Töö ei edene üldse, pidevalt tuleb midagi vahele ning pealegi tekib ta korteris imelik veeleke. Sellest lekkest omakorda saab alguse nii mõndagi põnevat.

Raamatut on kindlasti huvitav lugeda neil, kes ka ise midagi kirjutavad või on plaaninud seda teha. Saame üsna detailselt lugeda sellest, kuidas Stella kirjutab, mismoodi tema romaanide tegevusliinid arenevad ja kust kirjanik üldse ideid ammutab.

***

Ilmunud: Ajakirjade Kirjastus, 2014

Tõlkinud: Liis Aedmaa

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.