Betty Rowlands “Mõrv mäeharjadel”

Sarja kolmanda osa tegevus toimub Prantsusmaal Cévennes’i mäestikus. Melissa on tulnud Irise palvel temaga mõneks ajaks Prantsusmaale. Iris annab Philippe Bourdain’i juures täiskasvanutele kunstitunde, Melissa aga kogub materjali oma järgmise raamatu jaoks. Õpilased ja õpetajad on esimest korda kokku saanud ja Philippe’i assistent Alain Gebrec viib nad ümbrusega tutvuma. Seda tehes minnakse kaljudele, mille piire vajab parandamist ja juhuslikult avastab seltskond, et keegi on kaljudelt alla kukkunud. Õnnetust asub uurima kohalik politseiinspektor Hassan.

Kõik liiguvad vaikselt oma toimetustega edasi, aga nelja päeva pärast leitakse kaljudelt järgmine surnukeha. Melissa püüab seekord mitte ennast juurdlusesse mässida, aga kui leinav ema palub tal mõrva uurida, siis ei suuda ta ära öelda. Melissa arvab, et motiiv peitub minevikus, kohalik politseiinspektor ei taha sellega nõustuda. Kahtlusaluseid on muidugi mitmeid ja süüdlaseks osutunu oli minu jaoks täielik üllatus.

Mulle meeldib autori oskus luua eripäraseid karaktereid. Nii vabameelseid prantslaseid kui pepse inglaseid ja vastupidi. Eriti meeldis mulle politseiinspektor Hassani tegelaskuju. Ma kujutasin vaimusilmas ette seda värvikat ja innukat tegelast. Mina igaljuhul soovitan lugeda neil, kes naudivad suurepäraste karakterite ja idüllilise maastiku ning rahulikuma tegevusega krimkat.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2020

Tõlkinud: Piret Lemetti

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga