Imogen Clark “Loo algus”

Raamat on kaasahaarav juba esimesest leheküljest alates. Tänapäeva sündmused, mis on põimitud minevikuga, avanevad järk-järgult.

Raamatu alguses kohtuvad juhuslikult kaks täiesti erinevat naist – üksikema Leah ja aristokraatliku suguvõsa järeltulija Clio. Kohtumine toimub Leah’ ukse taga, kuhu on kogemata sattunud Clio, kes tänavaga eksis. Esmalt kohmetust ja segadust tekitavast olukorrast saab alguse suur sõprus. Naised leiavad kohe ühised teemad ning täiendavad teineteist oma elukogemustega. Näiteks on Clio väga palju reisinud, Leah’l ei ole seda võimalust olnud, kuigi on sellest unistanud. Nii kirjeldabki Clio oma reisikogemusi. Samal ajal saab Clio kogemusi Leah’ lastega suhtlemisel, sest temal ei ole lapsi. Koos võtavad nad ette erinevaid asju. Naised saavad oma elu jagada, pakkudes samal ajal ka lastele põnevat vaheldust.

Paralleelselt avanevad lugejale mineviku sündmused, mis on seotud mõlema naise tänapäeva eludega. Paraku võivad aastakümneid varjul olnud sündmused, saladused ja pettumused tekitada mõrasid ja hingehaavu ka tänapäeval. Teineteisele toetudes ning ehitades üles tulevikku, on võimalik elus edasi liikuda ja sellele keskenduda, unustades mineviku haavad.

Raamat oli kohati kurb ja täis ootamatusi. Tõestus sellest, kuidas elu veeretab teele olukordi, mis on täis ebameeldivaid üllatusi ja katsumusi. See, kuidas neist võimalikult väikeste haavadega pääseda, nõuab kõigilt pingutust ja eneseületust. Seetõttu pakkuski raamat positiivsust ja helgeid momente. Me ei saa muuta minevikku, kuid saame suunata tulevikku paremuse poole.

***

Ilmunud: Ersen, 2020

Tõlkinud: Kaie Niit

Leia e-kataloogist ESTER

Karin Pere

Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga