Angela Marsons “Veresidemed”

Tegemist on viienda osaga Angela Marsonsi vaneminspektor Kim Stone’i lugudest pajatavas sarjas. Raamatut võib lugeda ka ilma varasemate osadega tutvumata, kuid kindlasti on lugu paremini mõistetav neile, kes on eelmiste raamatute kaudu juba Kimi ja tema minevikuga tuttavaks saanud.

“Veresidemed” keskendubki suurel määral Kimile ja tema minevikule. Kim ja tema meeskond püüavad sarimõrvarit, kes tapab ühe ja täpse noahoobiga pealtnäha väga erinevaid inimesi. Näiteks mis võiks ühendada keskealist tublit sotsiaaltöötajat ja noort narkomaani? Lisaks aga tuleb Kimil tegemist kunagi psühholoogina tegutsenud dr Alexandra Thorne’iga, kelle Kim tema julmade tegude eest vanglasse on saatnud. Naine tegutseb vanglaseinte vahel edasi ja püüab sealtkaudu Kimile kätte maksta. Alexandra Thorne on sotsiopaat ja suurepärane inimestetundja, paraku teab ta hästi ka seda, kuidas Kimile kõige rohkem haiget teha.

Kui tihtipeale on sarjade puhul kõige põnevamaks esimene osa ja teised jäävad sellele tublisti alla, siis Angela Marsonsi sarja puhul seda kindlasti ei ole juhtunud. Kõik osad on põnevad, kvaliteetselt kirjutatud krimikirjandus, ja panevad sümpaatsele, kuid keerulise minevikuga Kimile kaasa elama.

Eesti keeles on Kim Stone’i juhtumite sarjas veel ilmunud kõik sarja varasemad osad: “Vaikne karje” (2017), “Julmad mängud” (2018), “Kadunud tüdrukud” (2018) ja “Nukkude surmamäng” (2019). Originaalis on sarja juba 12 osa, loodetavasti jõuavad peatselt need kõik ka eesti lugejateni.

***

Ilmunud: Pegasus, 2020

Tõlkinud: Piret Orav

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga