Angela Hofberg “Ikkagi”

Angela Hofbergi “Ikkagi” saavutas kirjastuse Tänapäev 2008. aasta romaanivõistlusel esimese koha. Raamatut on nimetatud eesti kirjanduses tavatuks religioosseks kireromaaniks – huvitav määratlus, mille sarnast ei olegi varem kuulnud!

Lugu räägib noorest naisest nimega Rutt, kes kasvatab üksinda kehva tervisega poega. Lapse tervis läheb järjest halvemaks, samas mingit konkreetset põhjust arstid avastada ei suuda. Ahastuses naine on valmis kõigeks, et lapsel vaid parem hakkaks. Nii satub ta sensitiivide jutule ja sealtkaudu omakorda vaimuliku juurde. Aleksander on õigeusu preester, Rutist ligi kolmkümmend aastat vanem, aga naine tunneb algusest peale tõmmet selle rahuliku ja turvatunnet sisendava mehe vastu. Mees on küll abielus, kuid sellele vaatamata kujuneb neil omalaadne armusuhe. Rutt loodab, et temal ja Aleksandril võiks olla ühist tulevikku, kuid mehel näikse olevat sootuks muud mõtted ja plaanid. Vaatamata kõigile märkidele sellest, et nende ootused suhtele on erinevad, ei suuda Rutt kuidagi sellega leppida ning üha ootab ja loodab, mees on ühtäkki kogu tema elu sisuks.

Raamat on emotsionaalselt väga pingeline, ladusalt kirjutatud ja paneb väga kaasa elama. Mõnus ajaviide, mis annab ka hulgaliselt mõtlemisainet.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2009

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga