Mart Kadastik “Presidendi vastuvõtt”

“Presidendi vastuvõtt” algab uskumatu sündmusega: 29-aastasele Kätlinile, kes töötab sööklas toidujagajana, pakutakse järsku tööd maineka raamatukirjastuse juhina. Seni tagasihoidliku teenistusega neiu saab nüüd järsku võimaluse teenida kümneid ja miks mitte isegi sadu tuhandeid eurosid. Kuidas saab midagi sellist üldse võimalik olla ja miks on just teda välja valitud? Kätlin on suures segaduses, sest kirjastusmaailmast ega raamatutest üleüldse ei tea ta suurt midagi – tema viimane lugemiselamus oli paarikümne aasta eest loetud muinasjutt “Hans ja Grete”. Pärast mõningast kaalumist otsustab ta aga väljakutse vastu võtta.

Raamatus on mitmeid huvitavaid ja värvikaid tegelasi, kellest on raamatu esikaanel ka täielik nimekiri koos nende vanustega. See võimaldab lugejal hästi järge pidada, kes on kes. Üheks põnevaks tegelaseks on näiteks vabariigi president German Kork, kes on küll juba eakam mees, aga kangesti Kätlinisse kiindunud ning teeks kõike, et neiule meele järele olla.

“Presidendi vastuvõtt” on eesti ajakirjaniku, kirjaniku ja tippjuhi Mart Kadastiku kuues romaan – huvitav, humoorikas ja ladusalt kirjutatud ühiskonnakriitiline lugu. Mart Kadastik on kirjutanud lisaks ilukirjandusele ka palju ühiskonnateemalisi artikleid, samuti tõsielu- ja dokumentaalfilmide stsenaariume.  

***

Ilmunud: Hea Lugu, 2019

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga