Eia Uus „Kirjad Buenos Airesest“

Eia Uusi uus raamat köitis kiiresti mu tähelepanu. Olin kuulnud väga kiitvaid arvamusi ja ka raamatu välimus tundus teistmoodi ja kutsuv. Raamatu lugemist soosis ka see, et õues olid juba küllaltki jahedad ja pimedad sügisilmad ning teos tõotas viia sooja ja eksootilisse paika. 

Raamatus jutustab Eia kirjade ja piltide kaudu sellest, kuidas ta otsustas mõneks ajaks Buenos Airesesse kolida ja kuidas ta elu seal kulges. Ta ei läinud sinna kui turist, kes tahab võimalikult palju kuulsaid kohti näha. Ta elas tavalises elurajoonis ja avastas ümbrust rahulikus tempos. Vaatles ja mõtiskles. Nautis kohalikku toitu ja uitas Buenos Airese eriilmelise arhitektuuriga tänavatel. Kirjanikuna sattus ta loomulikult paljudesse huvitavatesse raamatupoodidesse ja ka kirjandusüritustele, kust sai uusi tuttavaid, mõttekaaslaseid. 

Sain juba pärast mõne lehekülje lugemist aru, et see on tõesti üks eriline raamat. Isiklik ja ilus. Leidsin end tihti erinevate mõttekäikude juures mõttes kaasa noogutamas. Samas oli ka selliseid kohti, mida lugedes puges hinge väike imetluse ja kadeduse segu, sest kuidas saab nii olla, et keegi lihtsalt heast peast otsustab teise maailma otsa minna ja teeb seal kõiki neid asju, mis enamiku inimeste puhul ainult unistusteks jäävadki… Kuna raamat edenes väga kiiresti, siis tegin lugemisse meelega pause, et seda võimalikult kaua nautida. „Kirjad Buenos Airesest” on kindlasti üks minu selle aasta parimatest lugemiselamustest, soovitan väga!

***

Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2021

Leia e-kataloogist ESTER

Sigrid Sünd

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga