Colleen Hoover „Ei iial enam“

Colleen Hooveri nimi ei ole paljude jaoks midagi uut, sest kõik autori kirjutatud raamatud on niivõrd head, et neid lihtsalt ei ole võimalik käest panna. „Ei iial enam“ on romaan, mis on pugenud kogu maailma lugejate südamesse, mistõttu võib selle leida ka näiteks The New York Times’i enimmüüdud raamatute nimekirjast esimeselt kohalt.

Raamatu peategelane on noor naine Lily, kes on vaatamata oma keerulisele minevikule siiski suutnud mõned unistused täide viia. Ta on kolinud väikelinnast Bostonisse ja lõpetanud ülikooli ning soovib nüüd avada omanimelise lillepoe. Pärast isa matust vajab Lily vaikust ja rahu, mille tõttu satub ta ühe kortermaja katusele. Seal kohtub ta nägusa neurokirurgiga, kelle nimi on Ryle. Nende vahel tekib kohe side, kuid lahkudes on mõlemad kindlad, et rohkem nad teineteist ei näe. Saatusel on aga teised plaanid.

Kõik ei ole nii roosiline kui algul võib tunduda ja tasapisi hakkavad noorte suhte kohale tekkima murepilved. Sellele kõigele ei aita kaasa asjaolu, et välja ilmub Lily esimene armastus Atlas. Äkitselt satub ohtu kõik, mida Lily ja Ryle on koos ehitanud. Enne kui Lilyl on üldse võimalus otsus langetada, avastab ta Ryle’i kohta hirmutava tõe. See ei ohusta mitte ainult tema suhet selle ideaalse mehega, vaid sunnib teda tegelema ka minevikuprobleemidega, mille alla surumisel on Lily siiani väga edukas olnud.

Erinevalt tavalistest armastusromaanidest, kus konfliktid on väikesed ja kergesti ületatavad, sisaldab „Ei iial enam“ väga tõsiseid konflikte, mida lihtsalt ei ole võimalik ületada. Raamat on eriti hea lugemine seetõttu, et see pole etteaimatav ning kõik tegelased tunduvad väga realistlikud ja autentsed.

Kuna „Ei iial enam“ on üle kogu maailma niivõrd populaarne, siis on Colleen Hoover oma fänne üllatanud uudisega, et 2022. aasta oktoobris ilmub sellele veel üks osa – „It Starts With Us“, mis räägib loo Atlase silme läbi.

***

Ilmunud: Pegasus, 2017

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Leia e-kataloogist ESTER

Helerin Saarma

Kännukuke raamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga