Mark Edwards „Maja metsa varjus”

Mark Edwards on briti põnevuskirjanik, kelle teostest on eesti keeles ilmunud „Sinu järel koju” (2017) ja „Harakad” (2019) ning nüüd ka „Maja metsa varjus”. Kõik raamatud on pingelised ja põnevad, „Maja metsa varjus” paistab silma huvitava süžee ja mitmete ettearvamatute sisukäänakute poolest. Tegemist on sellise „ühe hoobiga” loetava raamatuga, mida on äärmiselt raske korrakski käest panna.

Romaani peategelane on õuduskirjanik Lucas, kes loodab metsas asuva kirjanike loomemaja rahus ja vaikuses valmis kirjutada oma uusima teose. Ta tutvub maja omaniku, kena noore naise Juliaga, kelle elus leidis kaks aastat tagasi aset kohutav tragöödia – Julia abikaasa uppus ning tema 8-aastane tütar jäi teadmata kadunuks. Julia lugu läheb Lucasele südamesse ja ta otsustab püüda omal käel välja uurida, mis võis väikese Lilyga juhtuda.

Kirjutamisest ei tule Lucasel suurt midagi välja: majakeses ei ole kaugeltki seda rahu ega vaikust, millest noormees oli unistanud. Juhtuma hakkavad mitmed seletamatud asjad – keegi nagu laulaks ja hiiliks ringi, asjad kaovad… Lucas ja teised majas pesitsevad kirjanikud püüavad selgust saada, mis ometi toimub. Üha enam tundub, et majas tegutseb päris tõeline kummitus. Kas see ka nii on, seda saab juba raamatust lugeda. Suurepärane lugemine neile, kes armastavad pingelisi põnevikke ja sealhulgas ka nii-öelda tondilugusid.

***

Ilmunud: Pegasus, 2022

Tõlkinud: Liina Saarm

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga