Olav Osolin „Kus lendab part”

Olav Osolin on eesti reklaamikorraldaja ja endine ajakirjanik. Tema eelmine raamat, elulooraamat „Minu esimene elu”, sai Eesti rahva seas ülipopulaarseks. Sama juhtus nüüd ka Osolini esimese ilukirjandusliku raamatuga.

„Kus lendab part”  on hoogne kriminull. Tegevus toimub ühes Lõuna-Eesti hotellis. Tegelasteks on kaks saamatut politseinikku ja rida värvikaid kõrvaltegelasi, mõned neist päris tuntud kujud. Mõrva ohvrit, usun, teab enamik eestlasi. Nooreminspektori silmade läbi näeme mõrvamüsteeriumi, kus miski pole nii, nagu paistab.

Omamoodi koomiline ja põnev sisu on siiski kuidagi veidi teistsugune, kui ootasin. Üllatas raamatu keelekasutus ja stiil. Ei osanudki Osolini sellega siduda, teksti taga teda näha. Aga raamatut on hea lugeda, tekst on ladus ja kerge, sisu naljakas ja ootamatute seikadega. Raamat ongi lihtne krimka lihtsale inimesele lihtsatest inimestest.

***

Ilmunud: Varrak, 2022

Leia e-kataloogist ESTER

Eike Lille
Tondi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga