Sally Thorne  „Vihkamismäng“

„Vihkamismäng“ on Sally Thorne’i esimene eesti keeles ilmunud teos. 2021. aastal valmis raamatu põhjal samanimeline romantiline film, kus peaosi mängisid Lucy Hale ja Austin Stowell.

Raamatu peategelasteks on Lucy ja Joshua, kes peavad kirjastusettevõtte kaasjuhtide assistentidena olude sunnil koos ühes kabinetis töötama. Ja mitte ainult ühes kabinetis, vaid istuma ka teineteise vastas. Lucy ja Joshua vihkavad teineteist. Selleks, et vastasele „ära teha“, on neil välja mõeldud erinevad rituaalsed kiusamismängud – jõllitamise mäng, peegeldamise mäng, personalipoliitika mäng, spioneerimise mäng. Tundub, et tegemist on võrdsete vastastega.

Kuid kui teatatakse administratsiooni restruktureerimisest, mõjub see nii Lucyle kui ka Joshuale nagu punane rätik härjale. Oleks ju vahva, kui see, keda kogu hingest vihkad, ühel päeval sinu alluv oleks. Mõte on ahvatlev, kuid mis saab siis, kui juhtub vastupidi, et hoopis sinu vihavaenlane on sinu ülemus? Kui Joshuast saaks Lucy ülemus, siis lahkuks Lucy töölt, hoolimata sellest, et kirjastamistöö on alati olnud tema unistuste töö. Kuid kui Lucyst saaks Joshua ülemus, siis ta vallandaks mehe päevapealt. See on kindel.

Kuid nagu elus ikka juhtub, on saatusel varuks alati mingid vingerpussid. Ning ka vihkamise ja armastuse vaheline piir võib olla õhkõhuke. Mis hakkab edasi juhtuma, seda saab igaüks ise raamatut lugedes teada.

„Vihkamismäng“ on naljakas lugemine, kirjeldatud stseenid on lihtsalt vaimustavad, imetlema paneb kirjaniku fantaasiarohkus ja teravmeelsus.

„Vihkamismäng“ sobib kõigile, kes soovivad pisutki puhkust ja eemalolekut argistest muredest. Kindlasti tasub ära vaadata ka film.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Kristina Uluots

Leia e-kataloogist ESTER

Reet Ojasoo

Männi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga