Stephen King „Hiljem”

Stephen King on 1947. aastal sündinud USA kirjanik. Ta paistab silma suure produktiivsuse poolest ja paljud tema teosed on hästi tuntud üle kogu maailma. Temalt on ilmunud üle kuuekümne romaani ja üle kahesaja lühijutu. Kingi raamatuid on maailmas müüdud üle 350 miljoni eksemplari ning nende põhjal on valminud palju filme, teleseriaale ja isegi koomiksiraamatuid. Kuigi peamiselt peetakse Kingi ulme- ja õudusulmekirjanikuks, on tema sulest ilmunud väga eriilmelisi teoseid, nende hulgas ka vägagi realistliku süžeega õudus- ja põnevusjutte (nagu näiteks „Misery” ja „Dolores Claiborne”).

„Hiljem” kuulub kirjaniku värskema loomingu hulka, see ilmus originaalis 2021. aasta kevadel. Tegemist on lühiromaaniga. Kui Kingi teosed on enamasti ikka keskmiselt 500–600 lk paksused või isegi paksemad, siis „Hiljem” on oma 240 leheküljega märksa kompaktsem. Lugemiselamus sellest on aga romaanidega kindlasti samaväärne.

Loo peategelane on noor poiss Jamie Conklin, kes on juba varasest lapsepõlvest peale kandnud endas sünget saladust – ta oskab nimelt surnutega rääkida. See oskus hirmutab teda ja ta ei saa sellest päriselt aru, kuid ta on õppinud sellega elama ja suudab seda enamasti isegi üsna loomulikult võtta. Tänu sellele oskusele suudab ta teha olulise teene oma raamatukirjastajast emale, kes on Jamiet üksinda kasvatanud ja vaid suurte raskustega majanduslikult hakkama saanud. Kahjuks saab Jamie peagi teada ka seda, et kõik surnud ei ole nii rahumeelsed nagu need, kellega ta seni on kokku puutunud.

***

Ilmunud: Hea Lugu, 2022

Tõlkinud: Silver Sära

Leia e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogus ELLU

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga