Lucinda Berry „Täiuslik laps”

Lugedes Lucinda Berry põnevusromaani „Täiuslik laps”, tuli meelde vana õudusfilm nimega „Oomen”, kus oli juttu saatanlikust lapsest, kes tuleb maailma hukku ja hävingut külvama. Sünnipärase kurjuse teema on esikohal ka selles raamatus.

Christopher ja Hanna Bauer on abielupaar, kes ei saa lapsi. Nad on mõelnud lapsendamisele. Mõlemad töötavad haiglas – Christopher kirurgi ning Hanna meditsiiniõena. Ühel päeval toob politsei neile haiglasse väikese tüdruku, kes leiti haigla läheduses üksipäini uitamas. Laps on nälginud ja ilmselgelt väärkoheldud ning kuigi ta on juba kuus aastat vana ja igati kõnevõimeline, ei räägi ta sõnakestki oma minevikust. Tema kohta saadakse teada ainult seda, et ta nimi on Janie. Christopheri ja Janie’i vahel tekib erakordne side ja lõpuks otsustavadki Bauerid tüdruku lapsendada. Kahjuks hakkavad asjad siis üha enam allamäge minema. Janie ei saavuta Hannah’ga kontakti ja tõrjub teda, lisaks hämmastavad neid lapse kohutavad raevuhood, mis võivad vallanduda mis tahes hetkel, kui tüdruk oma tahtmist ei saa. Christopher võtab rahulikult ja leebelt kõike, millega tema kasutütar hakkama saab. Hannah tunneb seevastu Janie ees üha enam hirmu. Põhjendatult, nagu varsti selgub.

Lucinda Berry on traumapsühholoog ja lapsepõlvetraumade uurija ning see kogemus kajastub kindlasti ka tema raamatutes. Lisaks „Täiuslikule lapsele” on tema sulest ilmunud veel seitse psühholoogilist põnevikku ja üks novellikogu. Kahjuks ei ole neid veel eesti keelde tõlgitud.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2021

Tõlkinud: Jüri Kolk

Leia e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga