Phyllida Law „Märkmed minu ämmale”

Ämm Annie elas Phyllida perega koos 17 aastat. Tema kõrvakuulmine hakkas tasapisi kaduma ja seega hakkas Phyllida päevaseid jutuajamisi kirja panema ja poetas märkmed enne magama minekut Annie voodi kõrvale. Ühel õhtul ütles abikaasa talle pooleldi torisedes ja pooleldi naljatades, et tal kulub nende märkmete peale nii palju aega. Selle ajaga võiks ta nendest märkmetest raamatu kirjutada. Mõeldud, tehtud – ja siin see raamat on.

See on soe ja argipäevastel teemadel kirjutatud raamat. Tegelasteks on siin Phyllida pere koos kass Säärikuga, kes tempe teeb. Juttu tuleb erinevate asjade puhastamisest, kuuldeaparaatidest, arstilkäikudest ja paljudest muudest juhtumistest, mis tavalistel päevadel ette tulevad. 

Siin on juttu teisel ajastul sündinud naisele kuuluvast erilisest kohast kodu südames. See raamat on lõbus ja humoorikas, mõnes kohas kurb ja samal ajal ka südamlik. „Märkmed minu ämmale” on üks muhe raamat.

Raamat on õhuke jaedeneb kiiresti. Tekst ongi enamasti kirja pandud märkmetena ning tegevust illustreerivad väikesed humoorikad Phyllida Law joonistused. Raamatu lõpus räägivad oma „Nanast” tema lapselapsed Emma ja Sophie Thompson.

***

Ilmunud: Argo Kirjastus, 2022

Tõlkinud: Tiina Tarik

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär

Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga