Riley Sager „Enne pimedat koju”

Maggie Holt on omapärase minevikuga naine. Nimelt elas ta lapsena kummitavas majas ning seda teab kogu maailm, sest ta isa kirjutas sellest raamatu. Raamatu, millest sai menuk ja mille sisu kohta tal endal ühtki mälestust pole. Pärast isa surma naaseb Maggie sinna kõhedasse majja, et seda renoveerida ja selle kohta rohkem välja uurida. Ta tahab veenduda, et raamatus kirjeldatud seigad on väljamõeldis. Kohale jõudes algavad üsna pea kummalised sündmused, mis Maggie uskumusi tugevalt raputavad. Maggie looga paralleelselt jutustatakse raamatus tema isa lugu, mille ta kirjutas oma pere läbielamistest selles jubedas hoones. Pärast mitut ootamatut pööret selgub lõpuks kogu tõde.

See on üks äärmiselt põnev ja õudne raamat. Ehkki minu jaoks olid seal ka mõned loogikavead, siis meelelahutusliku sisu tõttu võin sellest mööda vaadata. Pealegi – mis õudusfilm/raamat see siis oleks, kui peategelane ainult turvalisi ja loogilisi valikuid teeks?

Usun, et selle teose põhjal saaks väga hea filmi või sarja teha, kujutasin atmosfääri ja tegelasi nii elavalt ette. Kindlasti tahan nüüd ka autori teisi raamatuid lugeda. Soovitan lugeda neil, kellele meeldivad õudukad ja põnevikud.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Eve Laur

Leia e-kataloogist ESTER

Sigrid Sünd

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga