Blake Crouch „Tumeaine“

„Tumeaine“ on ulmepõnevik, mis räägib tegemata jäänud valikutest ja armastusest. Raamat jutustab loo füüsikaprofessorist, kes elab pealtnäha tavalist elu enda naise ja pojaga. Ühel õhtul läheb mees kodust välja, et kohtuda vana sõbraga. Tee peal ilmub aga professori ette maskis mees, kes ta röövib. Professori viimane mälestus on see, et võõras küsib temalt „Kas oled oma eluga rahul?“ ja seejärel süstitakse talle sisse salapärast ainet. Professor ärkab üles maailmas, kus kõik teda tunnevad, aga miskipärast ei tunne tema kedagi, ning tema pere ei ole enam perekond. Vaikselt hakkavad selguma pisiasjad, kuhu ja miks peategelane on sattunud, ning tema teekond tagasi enda pere juurde osutub suureks ohuks ja väljakutseks.

Lugu on väga sisutihe ja leheküljed mööduvad lennates. Tegelased satuvad tihti ootamatutesse olukordadesse ning lugedes tekkis  mitu korda pähe mõte, et seda nüüd küll ei oodanud. Samuti pani raamat mõtlema multiuniversumi olemasolu üle. Raamat muutub järjest ulmelisemaks ja ootamatumaks. Ulmepõnevike austajatele soovitan kindlasti seda raamatut lugeda.

Blake Crouch sai tuntuks triloogiaga „Wayward Pines“, mille põhjal on valminud ka sari. Raamatu esimese osa kohta saab täpsemalt lugeda SIIT .

***

Ilmunud: Helios kirjastus, 2016

Tõlkinud: Andreas Ardus

Leia e-kataloogist ESTER

Karolin Rannik

Eestikeelse kirjanduse osakonna praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga