Jenny Eclair „Mälestuste toad“

See raamat on Briti koomiku, näitleja ja kirjaniku Jenny Eclairi esimene eesti keeles ilmunud teos. Autori pärisnimi on Jenny Clare Hargreaves. Tuntud on ta ikkagi pseudonüümi järgi.

See on väga liigutav romaan ühe perekonna saatusest. Peategelane Edwina on elanud oma majas üle viiekümne aasta. Varem oli see maja saginat täis, kuid nüüd elab naine seal üksi ja ta on otsustanud selle maha müüa. Noorele kinnisvaramaaklerile tube näidates tulevad meelde mälestused igast maja nurgast. Meie ette on toodud väga liigutavaid tagasivaateid tema minevikust. Õnnelikud ajad, skandaalsed ajad.

Edwina läheb mõtetes tagasi oma esimese abikaasa Ollie ja nende kaksikute Charlie ja Rowena, oma teise abikaasa Dickie juurde. Tagasi valede ja tumedate saladuste ning kasupoja juurde, kelle nime Edwina ei taha isegi valjusti öelda. Edwina loo lahtiharutamisel ilmneb, et ta on keeruline ja intrigeeriv inimene. Naine, kes on elanud erakordset elu, täis armastust ja tragöödiat. Miks ta nüüd nii üksi on? Mis juhtus Edwina perega kõik need aastad tagasi?

Lugu on jutustatud perekonna tegelaste kaudu ja nende isiklikest vaatenurkadest, kõik omal moel tõesed, kuigi väga erinevad.

Väga kaasahaarav romaan. Südantlõhestav ja musta huumoriga pikitud romaan perekonna saladustest, šokeerivatest reetmistest. Minu arvates suurepärane lugemine, mida ei raatsi käest ära panna. Mõtlemapanev lugu.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2022

Tõlkinud: Virge Pihel

Leia e-kataloogist ESTER

Ade Hintsov
Sõle raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga