A. K. Turner „Kehakeel“

Cassie Raven on 20-ndates eluaastates gootitüdruk, kes töötab Camdeni surnukuuri lahangusaali vanemlaborandina. Tema tööülesandeks on surnukeha ettevalmistamine patoanatoomiliseks lahanguks. Vaatamata noorele eale on Cassie taibukas, oma töös kogenud, tuhandeid lahanguid teinud ja tihtipeale targem kui nii mõnigi patoloog. Cassie armastab oma ametit. Huvi surnute vastu pärineb tal juba varasest lapsepõlvest, kui ta nelja-viieaastasena hakkas surnud loomi koju tooma. Cassiele tundub, et ta teab, kuidas lahkunutega suhelda. Ta arvab, et surnud suudavad rääkida, kui vaid osata neid kuulata. 

Seetõttu juhtubki, et kui Cassie lahkamislauale saabub proua E, on tüdruk veendunud, et tegemist pole loomuliku surma ega õnnetusega, vaid et naine on mõrvatud. Proua E oli Cassie õpetaja ning just tänu temale hakkas tüdruk loodusteaduste vastu huvi tundma. Vaatamata sellele, et politseinikud on välistanud kahtlased asjaolud, ei usalda Cassie politseid ja asub proua E surmajuhtumit ise uurima.

Raamat ei ole nõrganärvilistele! Lahkamislaua stseenid nagu sisikonna ja aju eemaldamine võivad olla häirivad! Soovitan seda raamatut lugejale, kes on tavapärastest krimiromaanidest tüdinud. Selles killukese müstikaga vürtsitatud loos on põnevaid sündmuste keerdkäike ja kuriteo toimepanijat pole kuni lõpuni võimalik ette aimata.

***

Ilmunud: Vesta, 2021

Tõlkinud: Triin Olvet

Leia e-kataloogist ESTER

Iris Pütsepp

Laagna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga