Tõnu Õnnepalu „Eesti loodus“

Selles raamatus kirjutab autor Eesti paikadest, kus ta on elanud, ja loodusest nende ümber, pannes lugeja rabasid ja metsi kuulama. Ta viib su endaga kaasa nõnda, et sa ei märkagi, kuidas sa liigud neis kohtades otsekui läbi tema silmade ja meelte, unustad end nagu temagi, kui ta on nendes rabades ja metsades ekselnud.

Kõik on selles teoses nii tuttav ja lihtne, et meenuvad endagi olemised looduses, meelde tulevad rännatud paigad. Koos autori meenutustega kerkivad vaimusilma ette mälestused, omaenese lähedalolek loodusele – veekogudele, metsadele, rabadele, niitudele. Mida enam neid looduspilte lahti mõtestada, seda enam muututakse looduse sügavaks osaks.

Looduses on näha ja tunda midagi rohkemat kui see, mis käib kaasas argipäevaste toimetustega. Saadakse teadlikumaks oma sisemisest maailmast – sellest, et hing elab keset loodust eredamalt kui oma igapäevaste eesmärkide, plaanide ja tegutsemiste juures.

***

Ilmunud: Kirjastus Paradiis, 2022

Leia e-kataloogist ESTER

Liivi Puhk

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga